Behandling mot armsvett

Det finns flera sätt att behandla armsvett. Börja först med att använda en antiperspirant för att se om detta hjälper dig. Om du behöver annan behandling ska du kontakta sjukvården.


behandling mot armsvett

Börja med att byta ut din deodorant mot en antiperspirant.

1. Antiperspiranter

Börja med att byta ut din deodorant till en antiperspirant.

En antiperspirant är en deodorant som även innehåller ämnet aluminiumklorid vilket täpper till porerna och gör att det inte kan komma ut någon svett. Det finns även aluminiumklorid i deodoranter, men i en antiperspiranter innehåller det extra mycket aluminiumklorid.

De som innehåller aluminiumklorid har bättre effekt än de som innehåller aluminiumklorhydrat.

2. Sök vård

Fungerar inte antiperspiranter ska du vända dig till din vårdcentral för hjälp. Där kan din vårdcentral göra en utredning för att fastställa att ingen annan orsak ligger bakom dina svettningar.

behandling mot armsvett

Rynkmedlet Botox kan hindra svettningarna.

3. Botox

Om du är frisk i övrigt och inget annat fungerar mot dina svettningar kan rynkmedlet botox hjälpa dig. Botox innehåller botulinumtoxin som förlamar svettkörtlarna.

Om du behandlar armhålan med botox injicerar du botulinumtoxin i det yttersta lagret i armhålan. En behandling mot svett med botox håller i 3-12 månader.

4. Operation

Ett kirurgiskt ingrepp övervägs först när allt annat har prövats. Med hjälp av titthålsteknik skär man då av en svettnerv.

Efter operationen kommer du inte att svettas i dessa områden längre.